Händer hos oss

Som en demokratisk mötesplats är vi med och formar samtiden med ökad integration, delaktighet och inflytande för våra besökare. Vi tror att mångfald i sig är en styrka och att varje människa är lika värdefull oavsett könsidentitet, ålder, etnisk tillhörighet, religion, sexuell läggning eller hälsotillstånd. Vi undviker inte jobbiga teman för att passa in i majoritetssamhället. Tvärtom, där har vi en alldeles speciell roll. Med mötesplatsen Frizon har vi öppnat en dörr och börjat tala om och lyssna på det som kanske inte alltid passar in eller tar plats i vår omgivning.

Vi vill vara en arena där fria tankar, debatt och berättelserna får utmana, stärka och förena oss. Vårt samtalscafé ”Nyfiken på” är ett exempel på en sådan plats. Vi tror nämligen att samtalet och lyssnandet är en källa till både gemenskap och utveckling. Vi vill bidra till det goda samhället genom våra mötesplatser.

En viktig grupp för oss är barn och unga. Därför står barnkultur alltid högt på vår agenda. Närheten till skolan och vårt fantastiska scenrum är möjligheter som vi tar vara på. Samverkan med andra är en stark drivkraft hos oss. Under sommaren letar vi gärna oss ut och bjuder på kultur utan inträde.