Varje människa är unik med sina behov, drömmar och tankar med både förmåga och rätt att själv välja sättet att leva sitt liv på

  • Tänk dig en plats där jag får komma precis som jag är, där jag får plats och kan utveckla mina sidor
  • En plats där jag är viktig och samtidigt får nya perspektiv genom andra
  • En plats där drömmar kan bli verklighet

Vi vill skapa en sådan plats, vi kallar den Frizon. I höst har vi premiär och möts under parollen psykisk (o)hälsa berör oss alla.

Onsdagen den 6 november
kl 18.00

En mötesplats för alla

Under premiären möter vi bland annat Husumbon Jessica som delar med sig av hur det är att leva med psykisk ohälsa.

18.00 Servering
18.30 Samtal och musik

Plats: Husumgården

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Vilka vi är ...

Jessica här!
Jag är en av tre personer som utgör grunden i Frizon. Jag är inflyttad till Husum sen några år tillbaka och jag trivs som fisken i vattnet. På fritiden spenderar jag nästan all tid med min familj som består av min man och två barn. Psykisk (o)hälsa ligger mig varmt om hjärtat och är den största anledningen till att jag ville vara med och skapa just Frizon. Jag hoppas, och tror, att Frizon kommer ge mig många fina personliga möten och jag hoppas att få träffa just Dig där.

Hej, vad kul att du hittat hit!
Ulrica heter jag, en 50-årig inbiten Husumbo. Jag är gift och mamma till 2 fantastiska ungar på 22 och 10 år. Jag jobbar som förskollärare på Husum Förskola sedan drygt 27 år tillbaka. Förskolans arbete vilar på en värdegrund som bygger på allas lika värde och rättigheter. Detta är en grundsten jag bär med mig även som privatperson. Det är inte lätt att växa upp idag med alla ideal, normer och krav man förväntas uppfylla. Det är inte heller helt lätt att som vuxen finnas där som stöd. Jag ser Frizon som en fantastisk  mötesplats som vi skapar tillsammans. Där vi får komma som vi är och få möjlighet att bara hänga, samtala och växa i möten med varandra, utan krav. Personligen har jag erfarenhet av psykisk ohälsa och livet med NPF-problematik med allt vad det innebär. Hoppas att vi ses! // Kram

Hans heter jag och är en av ledarna på Husumgården
Jag växte upp i Grundsunda på 1980-talet under en tid då normen om hur man skulle leva sitt liv var stark och toleransen för olikheter begränsad. Därför gjorde jag som de flesta andra hbtqi-personer vid den tiden – flyttade till Stockholm. Sedan 2017 bor jag tillsammans med Mats strax utanför Husum i ett mycket mer tillåtande klimat än det jag lämnade som 21-åring. Jag brinner för alla människors rätt att vara precis som hen vill. Du har rätt att få vara den du innerst inne är och omgivningen har en skyldighet att visa respekt. Frizon för mig är en manifestation av det jag tror på – en öppen och inkluderande plats. Vi möts på Frizon!

Vill du veta mer ...

Mår du dåligt?
Känner du dig ensam?
Behöver du någon att prata med?

Läs mer om psykisk ohälsa på 1177

Är läget akut/livshotande – Ring 112